Followers

Sponsored Advertisement

.

SENARAI TEMPAT MAKAN DI KELANTAN


Kalau berjalan ke Kelantan , nah ni tempat - tempat best korang boleh pergi... betul ke ni.. Norzi check beberapa nama kedai  tu memang wujud heheeh.. Kepada yang nak jalan-jalan cari makan, nak senarai kedai best , jangan lupa print screen or share ya. Selamat melancong dan makan-makan!


SENARAI TEMPAT MAKAN BEST UTK YG BERCUTI KE KELANTAN..

Kelantan.. kaya dengan budayanya yang tersendiri.. satu satunya negeri yang Norzi belum sampai... Insya Allah kalau ada rezeki sampai juga di sini.
Hari Pertama Relax dulu..

- Hari ke2
Bfast : Din Tokyo sebelah Hotel Temenggung (Telur Taliban)
Lunch: Sup Air Asam Suliza (Perut Air Asam) dekat Wisma KB 
Dinner: Ikan Bakar Air Asam depan MML (Sotong Celup Tepung)

- Hari ke3
Bfast: Nasi Kerabu Panji Depan Caltex (Nasi Kerabu Kambing Bakar)
Lunch: Rest. The Ritz Cherang (Ketam Telur Masin Cheese)
Dinner: Ikan Bakar Hj Zakaria, Pengkalan Petah (Ketam Phadkari)

- Hari ke4
Bfast: Nasi Tumpang Pasar Kubang Pasu
Lunch: Nasi Paku Berek Dua Belas
Dinner: Pizza Gino Cherang

- Hari ke5
Bfast: Nasi Dagang Ziela Pohon Kekuk Bayam (Gulai Ike Ayo)
senarai restoran di kelantan
Tengok di Foursquare...
Lunch: Nasi Sup Moksu Taman Maju (Ado Air Nyior)
Dinner: Maggi Tiram Same Parang Puting (Maggi Telur Sotong)


- Hari ke6
Bfast: Pokloh Milo Tunggeng belakang KTC
makan makan di kelantan senarai kedai
Ni dia Milo Tunggeng. Hehe kita bukan orang kelantan jadi tak berapa faham maksudnya.. tapi banyak feedback bagi tau makan kat kelantan ni memang best belaka..

Lunch: Sup Perut Bismillah Panji (Air Asam Siam)
Dinner: Char Kuew Tiaw Dusun Muda (Sebelah Kukup)

- Hari ke7
Bfast: Nasi Kerabu Awang Salor (Daging Bakar Berlemak)
Lunch: Nasi Arab Pulau Melaka (Kebab Kambing)
Dinner: Burger Mat Saleh Jalan Gajah Mati (Spagetti/Burger Sedap)

- Hari ke8
Bfast: Kedai Pati dekat MPI Jalan Hospital (Gulai Ikan Kering)
Lunch: Kedai Sup Gearbox Teluk Panji (Kerabu Perut)
Dinner: Maggi Belut Bukit Marak Bachok 


Kepada yang nak  ke kelantan.. selamat melancong, jangan lupa singgah ke kedai kedai menarik dalam Malaysia ni... 

Selamat
Makan best di kelantan , senarai restoran best di kelantan, nak makan di mana di kelantan

“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...