Followers

-SALE-CLEARANCE-BEST PRICE-

Sponsored Advertisement

.

KERABU MANGGA ALA THAI




Oleh kerana Norzi dapat resepi ni dari satu group , Norzi sharekan di sini untuk tujuan rujukan sendiri dan rujukan yang lain. Simple buat kerabu mangga, janji bahan asasnya iaitu mangga ada ... Boleh jadikan salah satu menu makan tengahari..



KERABU MANGGA ALA THAI - Resipi - Kerabu - Resipi - Rasa www.rasa.my/resipi.../kerabu/kerabu-mangga-ala-thai-1.164640 Translate this page KERABU MANGGA ALA THAI. Penambahan kacang tanah menaikkan rasa enak dan seimbang pada rasa masam buah mangga muda. KERABU MANGGA ... Kerabu Mangga - Resipi - Kerabu - Resipi - Rasa www.rasa.my/resipi-pilihan/kerabu/kerabu-mangga-1.313426 Translate this page 250gm mangga muda | dihiris memanjang; 100gm lobak merah | dihiris memanjang; 40gm udang kering | di cincang halus; 50gm cili merah | dihiris halus ... RESEPI KERABU MANGGA SIMPLE DAN SEDAP ~ senyum-senyum www.dianarashid.com/.../resepi-kerabu-mangga-simple-dan-sedap.... Translate this page Sep 29, 2014 - Entah bila saya buat kerabu mangga nih.. tak ingatt pulak. ... Hiris halus mangga,tomato ,bawang besar ,daun ketumbar dan cili padi. Kerabu Mangga Muda - YouTube Video for kerabu mangga▶ 1:33 https://www.youtube.com/watch?v=PoIzM1IpGFA Jul 10, 2014 - Uploaded by iCookAsia Layari website iCook Asia untuk mendapat resipi penuh: http://goo.gl/T7CvU9 Kunjungi website iCook ... ! Selembar Kasih Aainaa !: Resepi Kerabu Mangga Simple aainaaroslan.blogspot.com/2011/.../resepi-kerabu-mangga-simple.h... Translate this page May 8, 2011 - 1) sagat mangga tu halus2... ( tp aina cincang je mangga tu sbb takda benda alah sagat tu...cincang2 then baru hiris...korang faham ... Aku Bukan Masterchef: Resepi 221 : Kerabu Mangga Mudah akubukanmasterchef.blogspot.com/.../resepi-221-kerabu-mangga-... Translate this page Mar 6, 2013 - Resepi 221 : Kerabu Mangga Mudah. Assalamualaikum wbt. Salam Sejahtera. Untuk kali ni, ABM buat kerabu mangga. untuk menu tambahan ... Dapur Tanpa Sempadan...: KERABU MANGGA MUDA ALA THAI. www.tiffinbiru.com/2013/04/kerabu-mangga-muda-ala-thai.html Translate this page Apr 2, 2013 - Semalam abang sulung cm bawa balik mangga muda jenis mangga epal. Sebab kan ada mangga, cm buat kerabu. Pilih mangga yang tidak ... My Kuali: Kerabu mangga muda ala thai seripayaku.blogspot.com/2014/.../kerabu-mangga-muda-ala-thai.ht... Translate this page Sep 8, 2014 - kerabu mangga macamana nak buat resepi kerabu mangga  buat intuk lunch semalam.... terima kasih kak chom yang bagi kak rose buah mangga putik ni.... actually not so putik anymore, ...
Kerabu mangga 
Gambar kredit to majalah rasa


close up sikit kerabu mangga. penggemar kerabu mangga boleh kecur tengok gambar :)


http://nuwairaniismail.blogspot.my/2011/07/kerabu-mangga-siam-style.html

Gambar kredit to sumber



Kepada yang nak buat, boleh cuba resepi ni.

Resepi Kerabu mangga ala thai

Bahan-Bahan:
Bahan-bahan A:
2 biji mangga epal,diparut memanjang.
1 kuntum bunga kantan,dihiris halus.
1 biji bawang besar.


Bahan-bahan lain:
10 biji cili padi,dihiris,kalau mahu pedas,boleh tambah bilangan cili padi itu.
Udang kering,digoreng tanpa minyak,sampai naik bau dan ditumbuk separa hancur.
Kacang tanah,digoreng tanpa minyak,dibuang kulit dan tumbuk separa hancur.
3 sudu besar jus limau nipis
2 sudu besar sos ikan
Gula dan garam secukup rasa



Cara Penyediaan:
Campurkan bahan-bahan A dan gaul sehingga mesra.Masukkan pula kacang tanah dan udang kering.Masukkan cili api,sos ikan,gula dan garam ke dlm jus limau nipis.Kacau sebati.Tuang bancuhan jus limau nipis ke dlm bahan campuran mangga tadi.Gaulkan sehingga mesra dan rasa keseimbangan manis,masam dan masin kerabu tersebut.Sedia untuk dihidangkan.


Selamat Mencuba!



KERABU MANGGA ALA THAI - Resipi - Kerabu - Resipi - Rasa
www.rasa.my/resipi.../kerabu/kerabu-mangga-ala-thai-1.164640
Translate this page
KERABU MANGGA ALA THAI. Penambahan kacang tanah menaikkan rasa enak dan seimbang pada rasa masam buah mangga muda. KERABU MANGGA ...
Kerabu Mangga - Resipi - Kerabu - Resipi - Rasa
www.rasa.my/resipi-pilihan/kerabu/kerabu-mangga-1.313426
Translate this page
250gm mangga muda | dihiris memanjang; 100gm lobak merah | dihiris memanjang; 40gm udang kering | di cincang halus; 50gm cili merah | dihiris halus ...
RESEPI KERABU MANGGA SIMPLE DAN SEDAP ~ senyum-senyum
www.dianarashid.com/.../resepi-kerabu-mangga-simple-dan-sedap....
Translate this page
Sep 29, 2014 - Entah bila saya buat kerabu mangga nih.. tak ingatt pulak. ... Hiris halus mangga,tomato ,bawang besar ,daun ketumbar dan cili padi.
Kerabu Mangga Muda - YouTube
Video for kerabu mangga▶ 1:33
https://www.youtube.com/watch?v=PoIzM1IpGFA
Jul 10, 2014 - Uploaded by iCookAsia
Layari website iCook Asia untuk mendapat resipi penuh: http://goo.gl/T7CvU9 Kunjungi website iCook ...
! Selembar Kasih Aainaa !: Resepi Kerabu Mangga Simple
aainaaroslan.blogspot.com/2011/.../resepi-kerabu-mangga-simple.h...
Translate this page
May 8, 2011 - 1) sagat mangga tu halus2... ( tp aina cincang je mangga tu sbb takda benda alah sagat tu...cincang2 then baru hiris...korang faham ...
Aku Bukan Masterchef: Resepi 221 : Kerabu Mangga Mudah
akubukanmasterchef.blogspot.com/.../resepi-221-kerabu-mangga-...
Translate this page
Mar 6, 2013 - Resepi 221 : Kerabu Mangga Mudah. Assalamualaikum wbt. Salam Sejahtera. Untuk kali ni, ABM buat kerabu mangga. untuk menu tambahan ...
Dapur Tanpa Sempadan...: KERABU MANGGA MUDA ALA THAI.
www.tiffinbiru.com/2013/04/kerabu-mangga-muda-ala-thai.html
Translate this page
Apr 2, 2013 - Semalam abang sulung cm bawa balik mangga muda jenis mangga epal. Sebab kan ada mangga, cm buat kerabu. Pilih mangga yang tidak ...
My Kuali: Kerabu mangga muda ala thai
seripayaku.blogspot.com/2014/.../kerabu-mangga-muda-ala-thai.ht...
Translate this page
Sep 8, 2014 - kerabu mangga buat intuk lunch semalam.... terima kasih kak chom yang bagi kak rose buah mangga putik ni.... actually not so putik anymore, ...

“Semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan kebaikan yang banyak dan semoga Allah SWT akan membalas kamu dengan balasan yang terbaik.”.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...